HP22S

Сплит систем ⼁Клима уред со топлинска пумпа
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСАА +++
МОЌНОСТ:22KW
Околина за Ладење : 10 - 52
Околина за Грење :-30 - 40
ГАРАНЦИЈА:3 Години

Карактеристики

HP22S
Греење 1Капацитет (kw)18,31
Номинален влез (kw)4,28
COP4,28
Греење 2Капацитет (kw)18,13
Номинален влез (kw)5,30
COP3,42
Топла водаКапацитет (kw)21,55
Номинален влез (kw)4,86
COP4,43
ЛадењеКапацитет (kw)13,60
Номинален влез (kw)4,91
EER2,77
КомпресорТИПКомпресор на ротор DC инвертер
Количина1
Мотор за вентилатор
Мотор со еднонасочна струја
Количина2
Номинален влез (В/Секој)85
Проток на воздух (m3/h)5600
Пумпа за вода
Номинален влез (В/Секој)0 ~ 95
Оценета струја (A)0,04 ~ 0,75
Изменувач на топлина
Разменувачи на топлина со лемената плоча (316L)
Проток на вода (m3/h)≥3,1
SCOP (LWT на 35) А +++
SCOP (LWT на 55) А ++
Макс. Влезна моќност (kw)6,0
Макс. Влезна струја (A)27,0/9,0
Напојување220V~/50HZ/1N и 380V~/50HZ/3N

Нето тежина ( кг) -

47

Вкупна тежина (кг) -

57

Нето димензии (ШxДxВмм) -

720x330x500

Спакувани димензии (ШxДxВмм) -

813x473x556

Ниво на звучна моќност 1M dB

52,0

Макс. В/И температура на водата. разлика

Капацитет (kw)

22KW

Клима уред со топлинска пумпа