HP12ST

HPST серија ⼁Клима уред со топлинска пумпа
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСАА +++
МОЌНОСТ:12KW
Околина за Ладење : 10 - 52
Околина за Грење :-30 - 40
ГАРАНЦИЈА:3 Години

Карактеристики

HP12ST
Греење 1Капацитет (kw)9,45
Номинален влез (kw)2,19
COP4,32
Греење 2Капацитет (kw)9,22
Номинален влез (kw)2,64
COP3,49
Топла водаКапацитет (kw)11,50
Номинален влез (kw)2,59
COP4,44
ЛадењеКапацитет (kw)7,12
Номинален влез (kw)2,56
EER2,78
КомпресорТИПКомпресор на ротор DC инвертер
Количина1
Мотор за вентилатор
AC Motor
Количина1
Номинален влез (В/Секој)85
Проток на воздух (m3/h)2800
Пумпа за вода
Номинален влез (В/Секој)0 ~ 95
Оценета струја (A)0,04 ~ 0,75
Изменувач на топлина
Разменувачи на топлина со лемената плоча (316L)
Проток на вода (m3/h)≥1,55
SCOP (LWT на 35) А +++
SCOP (LWT на 55) А ++
Макс. Влезна моќност (kw)4,0
Макс. Влезна струја (A)18,0 / 6,0
Напојување220V~/50HZ/1N и 380V~/50HZ/3N

Нето тежина ( кг) -

170

Вкупна тежина (кг) -

200

Нето димензии (ШxДxВмм) -

620x720x1830

Спакувани димензии (ШxДxВмм) -

685x800x1982

Ниво на звучна моќност 1M dB

≤ 49

Макс. В/И температура на водата. разлика

Клима уред со топлинска пумпа

Капацитет (kw)

12KW